Evenimente

Geanin Șerban, Președintele Asociației OIREP Ambalaje, participă la PRIA ENVIRONMENT- 6 aprilie 2023

Geanin Șerban, Președintele Asociației OIREP Ambalaje, participă la PRIA ENVIRONMENT-6 aprilie 2023

 

PRIAevents, cu sprijinul ANRSC, organizează conferința PRIA Environment, în 6 aprilie 2023, una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai semnificative teme de mediu pe care o organizăm în acest an.

Suntem onorați că Dl. Geanin Șerban, Președintele Asociației OIREP Ambalaje, participă la PRIA ENVIRONMENT – 6 aprilie 2023.

În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment aducem împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile centrale și locale și ne concentrăm pe dezbaterea temelor esențiale de mediu precum: Ord. 133, Ord. 125, taxa pe plastic și alte teme relevante la momentul actual.

În 29 septembrie 2022 a fost adoptată Ordonanța de urgență nr. 133 privind regimul deșeurilor, precum și a Legii serviciului de salubrizare a localităților nr. 101/2006. Ce implică aceasta și ce trebuie să știe companiile? Rolul ANRSC, al primăriilor și al companiilor.

De asemenea, este foarte important de discutat despre taxa pe plastic și cine o va suporta dar și să discutăm și despre Ordonanța 125 și tot ceea ce implică ea.

Așadar, te invităm să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, intrând în dialog, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate, dar și pentru a vedea cum ne putem atinge țintele de colectare și cum putem să transpunem cât mai eficient legislația UE în cea națională.


AGENDA

9.30 – 10.00 – Înregistrarea participanților și welcome coffee

10.00 – 12.30 – Panel interactiv de dezbateri

 

Colectarea deșeurilor și reciclarea

Ordonanța de urgență nr. 133 din 29 septembrie 2022. Rolul ANRSC

Vor fi atinse anul acesta țintele? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile? Forecast pentru 2023

Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației?

Rolul organizațiilor care implementează obligațiile privind răspunderea extinsa a producătorului in domeniul gestionarii deșeurilor?

Ce pot face companiile de reciclare, de colectare, autoritățile locale și cum arată astăzi sistemul pay as you throw astăzi?

Aplicațiile si tehnologia în general pentru o mai mare transparență în acest sector?

Taxa pe plastic

Obligațiile pentru aceasta trebuiau îndeplinite de acum câțiva ani

Cine va suporta această taxă și cum?

Care va fi rolul autorităților, dar al producătorilor, al comercianților și al celorlalte entități?

Răspunderea extinsă a producătorului

Modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, cu modificările și completările ulterioare, organizațiile autorizate să implementeze obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului

Gestionarea tuturor deșeurilor de echipamente electrice și electronice, denumite în continuare DEEE, provenite de la EEE respective depozitarea deșeurilor, prin care sunt reglementate garanția financiară de mediu, fondul pentru închiderea și monitorizarea post închidere a depozitului de deșeuri, precum și modul de constituire a acestora pentru depozitele existente la data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 2/2021

Lectorii care au confirmat până acum sunt:

Barna TÁNCZOS – Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Ionel TESCARU – Președinte, ANRSC

Constantin TOMA – Președinte Executiv, Asociația Municipiilor din România și Primar Buzău

Radu MERICĂ – Director General, RER Ecologic Group

Dan PASCU – Director General, RETIM Ecologic Service

Alin VIȘAN – Președinte, Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu (ARAM)

Constantin DAMOV – Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară / Președinte Green Group

Geanin ȘERBAN – Președintele Asociației OIREP Ambalaje

Constantin OPRAN – Președinte, ASPAPLAST

 

12.30 – 13.00 – Q&A și Concluzii

13.00 – 14.00 – Networking

 

PRIA Environment Conference reprezintă reuniunea companiilor, specialiștilor și autorităților implicate în protecția mediului în Romania.

În cadrul conferinței online PRIA Environment din 6 aprilie 2023 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

Stabiliți contacte și încheiați parteneriate

Abordați subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația.

Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România, Republica Moldova și Bulgaria.

Lectorii și audiența interacționa și pot răspunde în timp real la întrebările fiecăruia!

Mai multe detalii – www.priaevents.ro.