Evenimente

Asociația OIREP Ambalaje participă la PRIA Environment – București, 02 noiembrie 2021

Participare PRIA Environment - București, 02 noiembrie 2021

Asociația OIREP Ambalaje, reprezentată de către Dr. Mihaela Frăsineanu, Director Executiv, va participa la PRIA Environment, unul dintre cele mai importante forumuri de dezbatere pe teme de mediu, ce va avea loc în format online, în data de 02 noiembrie 2021.

PRIA Environment, unul dintre cele mai importante forumuri de dezbatere pe teme de mediu, va avea loc în format online, la data de 02 noiembrie 2021.

Asociația OIREP Ambalaje, reprezentată de către Dr. Mihaela Frăsineanu, Director Executiv, va participa la PRIA Environment și va aduce în dezbatere punctul de vedere al celor 9 membri ai săi, organizații de implementare a responsabilității extinse a producătorilor, cu privire la introducerea sistemului garanție-returnare pentru ambalajele nereutilizabile.

Considerăm că sistemul propus de către Ministerul Mediului va fi operațional numai în măsura în care toate părțile implicate în lanțul managementului deșeurilor – producători și importatori de produse ambalate, colectori, reciclatori și organizații de implementare a răspunderii extinse a producătorilor, precum și autorități centrale și locale – vor conlucra în așa fel încât să rezolve eventualele aspecte pe care noua reglementare le pune în joc.

Punctele de vedere administrativ-logistice ale implementării sistemului de garanție-returnare al ambalajelor nereutilizabile sunt realități care trebuie acordate și făcute să se completeze reciproc, în așa fel încât 2022 să reprezinte o reală undă verde pentru noul sistem.