Despre proiect

Un’ Doi Trei este o platformă care își propune să informeze corect românii în legătură cu problema deșeurilor de ambalaje, să atragă atenția, dar și să diminueze impactul pe care deșeurile de ambalaje colectate necorespunzător îl au asupra mediului înconjurător, asupra calității vieților noastre și ale copiilor noștri.

Mai mult, campania urmărește să creeze un nou obicei sănătos, care să intre în rutina românilor, acela de a colecta separat deșeurile de ambalaje generate în fiecare zi.

Deșeurile oricum ajung amestecate în același loc

Este foarte complicat să colectezi separat

Ambalajele pot fi aruncate oricum

Eu acasă reciclez deja

Dacă voi colecta separat acasă, nu voi salva lumea

Mituri ••• Este foarte complicat să colectezi separat

Este foarte complicat să colectezi separat

Mit: Colectarea separată este dificilă și complicată.
Adevăr: Colectarea separată este, de fapt, ușoară, odată ce îi învățăm bazele și ne reorganizăm un pic spațiul dedicat tradiționalului coș de gunoi. Vei observa că, în timp, vei face mai rar drumuri la pubela de gunoi menajer, mai ales după ce te obișnuiești să compactezi o mare parte din deșeuri.
Poți colecta separat într-un singur recipient deșeurile ce pot fi reciclate (plastic/metal, hârtie/carton și sticlă) sau crea două sau trei recipiente separate, în funcție de sistemele de colectare pe care le ai în apropierea locuinței. Vei observa că, după numai câteva zile, totul o să devină un reflex, iar unele activițăți vor fi chiar fun. Poți propune inclusiv concursuri acasă sau la birou în care să vă cronometrați secundele în care reușiți să curățați un PET folosit sau să evaluați performanțele în fiecare săptămână și să vă premiați pentru efortul depus.