Despre proiect

Un’ Doi Trei este o platformă care își propune să informeze corect românii în legătură cu problema deșeurilor de ambalaje, să atragă atenția, dar și să diminueze impactul pe care deșeurile de ambalaje colectate necorespunzător îl au asupra mediului înconjurător, asupra calității vieților noastre și ale copiilor noștri.

Mai mult, campania urmărește să creeze un nou obicei sănătos, care să intre în rutina românilor, acela de a colecta separat deșeurile de ambalaje generate în fiecare zi.

Deșeurile oricum ajung amestecate în același loc

Este foarte complicat să colectezi separat

Ambalajele pot fi aruncate oricum

Eu acasă reciclez deja

Dacă voi colecta separat acasă, nu voi salva lumea

Mituri ••• Ambalajele pot fi aruncate oricum

Ambalajele pot fi aruncate oricum

Mit: Sticlele și recipientele din metal pot fi aruncate fără a fi spălate.
Adevăr: Clătirea sau spălarea recipientelor din sticlă și metal este esențială înainte de aruncarea acestora. Știm că e un pas în plus pe care trebuie să îl faci, dar este un pas chiar extrem de important. De ce? Pentru că un singur recipient din sticlă și metal care nu a fost anterior curățat poate contamina alte deșeuri reciclabile și ”sabota” munca tuturor celor care au decis să colecteze separat.
Există și deșeuri ce nu pot fi colectate în vederea reciclării prin acest sistem, iar din această categorie reamintim: oglinzile, geamurile sau produsele din porțelan, ceramică, cristalul, șervețelele de bucătărie folosite și hârtia lucioasă pentru ambalat.