Despre proiect

Un’ Doi Trei este o platformă care își propune să informeze corect românii în legătură cu problema deșeurilor de ambalaje, să atragă atenția, dar și să diminueze impactul pe care deșeurile de ambalaje colectate necorespunzător îl au asupra mediului înconjurător, asupra calității vieților noastre și ale copiilor noștri.

Mai mult, campania urmărește să creeze un nou obicei sănătos, care să intre în rutina românilor, acela de a colecta separat deșeurile de ambalaje generate în fiecare zi.

Deșeurile oricum ajung amestecate în același loc

Este foarte complicat să colectezi separat

Ambalajele pot fi aruncate oricum

Eu acasă reciclez deja

Dacă voi colecta separat acasă, nu voi salva lumea

Mituri ••• Dacă voi colecta separat acasă, nu voi salva lumea

Dacă voi colecta separat acasă, nu voi salva lumea

Mit: Dacă voi colecta separat acasă, nu voi salva lumea.
Adevăr: Realitatea este, de fapt, alta. Pentru că, în acest moment, cifrele nu sunt de partea noastră, iar impactul fiecăruia dintre noi se va resimți. Într-adevăr, este nevoie ca ritmul în care producem această schimbare să fie unul accelerat, așa că acest mit se poate reformula într-un mod corect: Dacă voi colecta separat acasă, fără să-i conving și pe cei din jurul meu, s-ar putea să fie prea târziu pentru a salva lumea.

De exemplu, pentru anii 2020, directiva Uniunii Europene prevedea atingerea unui prag de reciclare de 50% al deșeurilor municipale față de care nu am reușit nici măcar să ne apropiem la jumătate. Următorul prag, pentru 2025, este de 55%. Iar cu ajutorul fiecăruia suntem încrezători că putem ajunge acest număr în timpul rămas până atunci.