Despre proiect

Un’ Doi Trei este o platformă care își propune să informeze corect românii în legătură cu problema deșeurilor de ambalaje, să atragă atenția, dar și să diminueze impactul pe care deșeurile de ambalaje colectate necorespunzător îl au asupra mediului înconjurător, asupra calității vieților noastre și ale copiilor noștri.

Mai mult, campania urmărește să creeze un nou obicei sănătos, care să intre în rutina românilor, acela de a colecta separat deșeurile de ambalaje generate în fiecare zi.

Care sunt datele alarmante legate de cantitatea de deșeuri

Ce se întâmplă când ambalajele nu sunt colectate cum trebuie

Care este impactul asupra mediului

Legătura între colectarea separată și calitatea aerului și a solului

Legătura între colectarea separată și economie

Problema ••• Care sunt datele alarmante legate de cantitatea de deșeuri

Care sunt datele alarmante legate de cantitatea de deșeuri

Care sunt datele alarmante legate de cantitatea de deșeuri

Conform ”Raportului de țară” din 2020, gestionarea deșeurilor continuă să reprezinte o provocare majoră pentru România. Din nefericire, înregistrăm în continuare o rată scăzută de valorificare a deșeurilor municipale (14%) și rate ridicate de depozitare a deșeurilor (70%). Iar targetul care fusese impus în directiva Uniunii Europeană pentru 2020, cel de a atinge pragul de 50% al reciclării deșeurilor municipale, nu a fost atins nici până acum.

De fapt, cifrele stagnează încă din 2013, în timp ce rata de incinerare a crescut ușor la 4%. Totuși, există și cifre încurajatoare, precum cantitatea de deșeuri municipale generate pe cap de locuitor în România, care este în continuare cu mult sub media UE, de aproximativ 487 de kg. Doar că acestea ar putea deveni, într-adevăr, vești bune odată ce reușim să colectăm separat deșeurile pe care le generăm, în doar trei pași simpli: Desfacem. Folosim. Aruncăm unde trebuie.