Despre proiect

Un’ Doi Trei este o platformă care își propune să informeze corect românii în legătură cu problema deșeurilor de ambalaje, să atragă atenția, dar și să diminueze impactul pe care deșeurile de ambalaje colectate necorespunzător îl au asupra mediului înconjurător, asupra calității vieților noastre și ale copiilor noștri.

Mai mult, campania urmărește să creeze un nou obicei sănătos, care să intre în rutina românilor, acela de a colecta separat deșeurile de ambalaje generate în fiecare zi.

Care sunt datele alarmante legate de cantitatea de deșeuri

Ce se întâmplă când ambalajele nu sunt colectate cum trebuie

Care este impactul asupra mediului

Legătura între colectarea separată și calitatea aerului și a solului

Legătura între colectarea separată și economie

Problema ••• Care este impactul asupra mediului

Care este impactul asupra mediului

Spuneam anterior că există și o pierdere de resurse și financiară atunci când deșeurile de ambalaje nu sunt colectate așa cum trebuie. Dar în continuare impactul major rămâne cel asupra mediului.

Prin colectarea separată, în doar trei pași simpli, putem obține rezultate extraordinare. Practic, cu un efort minim din partea fiecăruia dintre noi, ne putem mândri cu o creștere în statistici. Exact genul acela de cifre pe care să le prezentăm ulterior copiilor noștri și să le arătăm cât bine am reușit să facem pentru viitorul lor 🙂

Așadar, dintr-o listă mare a avantajelor aduse de colectarea separată, amintim: economisirea energiei, reducerea poluării, conservarea resurselor naturale și creșterea calității vieții, inclusiv prin obținerea unor produse și ambalaje mai ieftine.