Despre proiect

Un’ Doi Trei este o platformă care își propune să informeze corect românii în legătură cu problema deșeurilor de ambalaje, să atragă atenția, dar și să diminueze impactul pe care deșeurile de ambalaje colectate necorespunzător îl au asupra mediului înconjurător, asupra calității vieților noastre și ale copiilor noștri.

Mai mult, campania urmărește să creeze un nou obicei sănătos, care să intre în rutina românilor, acela de a colecta separat deșeurile de ambalaje generate în fiecare zi.

Care sunt datele alarmante legate de cantitatea de deșeuri

Ce se întâmplă când ambalajele nu sunt colectate cum trebuie

Care este impactul asupra mediului

Legătura între colectarea separată și calitatea aerului și a solului

Legătura între colectarea separată și economie

Problema ••• Legătura între colectarea separată și calitatea aerului și a solului

Legătura între colectarea separată și calitatea aerului și a solului

Rata ridicată de depozitare a deșeurilor din România are un impact negativ major asupra calității aerului, a solului și, implicit, a vieților noastre.

Binecunoscutele gropi de gunoi, despre care auzim tot mai des în ultima vreme, nu doar că eliberează în atmosferă gaz metan, dar sunt o sursă extrem de contaminantă pentru sol. Astfel, printr-o singură “lovitură”, ne punem în pericol două elemente indispensabile pentru o viață bună: aerul și solul.

Deșeurile biodegradabile, care provin din bucătării, precum alimentele, cutiile de pizza sau șervețele folosite ș.a., sau cele care provin din activitățile de grădinărit, intră în ținta de reciclare și pot fi transformate într-o sursă de energie sau în îngrăşăminte.

O mare parte din deșeurile care ajung la gropile de gunoi pot fi colectate separat și, astfel, pot fi valorificate prin incinerare, compostare sau reciclare, de aceea trebuie să avem grijă cum le gestionăm.

Colectarea separată poate contribui enorm în cadrul acestui proces de îmbunătățire a vieții și aerului pe care îl respirăm, doar că totul ține de fiecare dintre noi. Aceste schimbări nu pot fi posibile dacă nu începem să colectăm separat deșeurile chiar la noi acasă, așa cum te vom învăța pe măsura ce vei parcurge site-ul nostru. Știm, poate sună complicat, dar în esență este simplu. 🙂