Despre proiect

Un’ Doi Trei este o platformă care își propune să informeze corect românii în legătură cu problema deșeurilor de ambalaje, să atragă atenția, dar și să diminueze impactul pe care deșeurile de ambalaje colectate necorespunzător îl au asupra mediului înconjurător, asupra calității vieților noastre și ale copiilor noștri.

Mai mult, campania urmărește să creeze un nou obicei sănătos, care să intre în rutina românilor, acela de a colecta separat deșeurile de ambalaje generate în fiecare zi.

Care sunt datele alarmante legate de cantitatea de deșeuri

Ce se întâmplă când ambalajele nu sunt colectate cum trebuie

Care este impactul asupra mediului

Legătura între colectarea separată și calitatea aerului și a solului

Legătura între colectarea separată și economie

Problema ••• Legătura între colectarea separată și economie

Legătura între colectarea separată și economie

Probabil că termenul de “economie circulară” nu îți este străin. Dar acum vom discuta despre el în contextul de colectare separată. Pentru că, da, deșeurile înseamnă o resursă incredibil de valoroasă, dacă sunt colectate corect. Prin simplul fapt că deșeurile pe care le generăm în fiecare zi sunt colectate separat, începand din propria gospodărie, ele nu vor mai ajunge la groapa de gunoi, ci se vor transforma în materie primă pentru noi produse. Astfel, punem mai puțină presiune pe resursele naturale ale Pamântului, ceea ce ne asigură nouă și copiilor noștri continuitatea vieții într-un mediu cât mai curat și sustenabil. În concluzie, economia circulară este un mecanism amplu și benefic nouă, tuturor, dar care nu poate funcționa fără minima noastră implicare prin colectarea separată a deșeurilor.