Despre proiect

Un’ Doi Trei este o platformă care își propune să informeze corect românii în legătură cu problema deșeurilor de ambalaje, să atragă atenția, dar și să diminueze impactul pe care deșeurile de ambalaje colectate necorespunzător îl au asupra mediului înconjurător, asupra calității vieților noastre și ale copiilor noștri.

Mai mult, campania urmărește să creeze un nou obicei sănătos, care să intre în rutina românilor, acela de a colecta separat deșeurile de ambalaje generate în fiecare zi.

Cât de simplu este să colectezi separat

Exemple de state în care se colectează separat

Cum poți face asta acasă, dar și la birou

Cum poți să-i convingi și pe alții să o facă

Ce putem face dacă nu avem acces la un punct de colectare

Soluții ••• Cum poți face asta acasă, dar și la birou

Cum poți face asta acasă, dar și la birou

O veche zicală românească spune că schimbarea începe de acasă. Ei bine, în contextul nostru, chiar este adevărat. Pentru că, odată ce te obișnuiești să colectezi separat acasă, îți va fi mult mai ușor să continui acest obicei la birou sau în orice alt loc pe care îl frecventezi.

Primul pas este să îți creezi patru mici spații de depozitare, care să îți servească pentru cele 4 categorii de deșeuri: deșeuri menajere, hârtie, sticlă și plastic + metal. Dacă ești la un picnic cu familia, de exemplu, poți avea cu tine patru saci de gunoi care îți vor fi suficienți pentru a reuși să colectezi separat, chiar și în mijlocul naturii.

Cel de-al doilea pas este să înțelegi cum trebuie colectate toate aceste deșeuri. De exemplu, sticlele trebuie să fie clătite înainte de a fi aruncate. Am vorbit aici, detaliat, despre fiecare categorie de deșeuri și modul în care acestea se pot selecta.

Iar, la final, ceea ce este cel mai și cel mai important este să reții că, de fapt, colectarea separată se face în trei pași simpli: Desfacem. Folosim. Aruncăm unde trebuie.