Despre proiect

Un’ Doi Trei este o platformă care își propune să informeze corect românii în legătură cu problema deșeurilor de ambalaje, să atragă atenția, dar și să diminueze impactul pe care deșeurile de ambalaje colectate necorespunzător îl au asupra mediului înconjurător, asupra calității vieților noastre și ale copiilor noștri.

Mai mult, campania urmărește să creeze un nou obicei sănătos, care să intre în rutina românilor, acela de a colecta separat deșeurile de ambalaje generate în fiecare zi.

Cât de simplu este să colectezi separat

Exemple de state în care se colectează separat

Cum poți face asta acasă, dar și la birou

Cum poți să-i convingi și pe alții să o facă

Ce putem face dacă nu avem acces la un punct de colectare

Soluții ••• Cum poți să-i convingi și pe alții să o facă

Cum poți să-i convingi și pe alții să o facă

Îți spuneam că, pe lângă plusul economic pe care colectarea separată îl poate aduce, principalul impact pozitiv și cel mai semnificativ pe care îl putem crea este cel asupra mediului înconjurător. Dintre aceste schimbări pozitive pe care fiecare dintre noi le poate genera, reamintim economisirea energiei, reducerea poluării, conservarea resurselor naturale și creșterea calității vieții, inclusiv prin obținerea unor produse și ambalaje mai ieftine.

Iar, în momentul în care toate acestea pot apărea prin mici lucruri pe care le facem acasă, ceea ce era deja simplu… devine și mai simplu. Și, chiar dacă schimbarea fiecăruia dintre noi se va simți, suntem într-un punct în care trebuie să accelerăm acest proces și să ne apropiem, cel puțin, de media europeană în ceea ce privește colectarea separată. Dacă nu, chiar să o depășim și să devenim un exemplu, un lucru pe care sigur l-am putea reuși.

Așadar, ori de câte ori prietenii sau colegii tăi de la birou au două minute libere pentru a le vorbi despre colectarea separată, spune-le că sunt doar trei pași simpli pe care îi avem de urmat: Desfacem. Folosim. Aruncăm unde trebuie.